Shake Travelline 2011. január. 27. 22:14

Hévíz híres gyógyszállodáját teszteltük

A gyógyulás és az élvezet ritkán járnak párban, pedig a gyógyvízek hazájában igazán jobban is kihasználhatnánk csodálatos adottságainkat. A Travelline a NaturMed Carbona gyógyhotelt tesztelte, hogy kiderüljön, mennyire éri meg felkeresni Hévíz híres gyöngyszemét.

Gyógyfürdőbe járni valahogy még mindig nem eléggé menő, hiába vagyunk a legcsodásabb gyógyforrások országa, a fürdőkultúránk - legalábbis a belföldi fogyasztók körében - még mindig csapnivaló. A háttérben számos ok húzódik meg, a gyógyvizekkel kapcsolatos rossz kormányzati kommunikáció, a társadalombiztosítás támogatásának hiánya és a lakosság egészségtudatosságának alacsony szintje is szerepet játszik.

NaturMed Hotel Carbona

A NaturMed Hotel Carbona első látásra nem feltétlenül veszi le a vendéget a lábáról. A hévízi belváros közelsége praktikus, ám a környék aránylag zsúfolt és érdektelen, ahogy ez a fürdővárosokkal gyakran megesik. Viszont kívülről is rögtön látszik, hogy a szomszédos épületekkel ellentétben a Carbonánál nem tarolták le a telek növényzetetét, a kert hívogatóan zöld, szépséges nagy fákkal.

Hogy milyen maga a szálloda? A Travelline cikkéből mindent megtudhat, kattintson! Ha inkább a szállodáról készült fotókra kíváncsi, akkor tekintse meg kapcsolódó galériánkat.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.