Tavaly is remek volt a Torkos Csütörtök kínálata a luxus kategóriában, idén további csodás helyeket tudunk ajánlani és...
Tavaly is remek volt a Torkos Csütörtök kínálata a luxus kategóriában, idén további csodás helyeket tudunk ajánlani és az édesszájúak kedvéért készítettünk egy külön cukrászdás összeállítást is, amely a life-style.hu oldalon olvasható, ha érdekli, ide kattintson! Évek óta az egyik kedvenc a Chez Daniel nevű aprócska francia étterem, amelyben az időpont kihirdetése óta szinte folyamatosan csöng a telefon – tudtuk meg a tulajdonostól. Ezért aztán itt nem csak egy napig lehet torkoskodni, meghosszabították az akciót vasárnap ebédig, aztán pedig valószínűleg összerogynak a fáradtságtól. Természetesen annak ellenére nincs már egy fia hely sem, hogy egy helyett három és fél nap áll rendelkezésre, aki jövőre ide szeretne ellátogatni, az a nagy nap előtt egy hónappal foglaljon magának helyet.
Hasonló a helyzet a diningguide.hu szerint az ország tíz legjobb éttermébe tartozó Babel esetében is, már a kihírdetés előtt hetekkel hivogatták a vendéglőt, hogy vajon csatlakoznak-e idén, mivel nekik ez az első évük. Volt olyan vendég, aki a biztonság kedvéért mindenképpen foglalt helyet, hogy amikor kiderül a csatlakozás ténye, feltétlenül legyen helye. A dátum nyilvánosságra kerülése után pár óra alatt betelt az étterem, úgyhogy igyekeznie kell, aki jövőre a Babelt szeretné kipróbálni.
Az impozáns Symbol komplexum 220 éves pinceétterme is féláron várja a vendégeket, ahogy a 21 és az erté, de még a diningguide versenyén első helyet nyert Costes is lejjebb szállítja árait egy napra a Ráday utcában. Aki volt tavaly, annak is érdemes (lett volna) ismét, hiszen új séf viszi a prímet. Jókat hallottunk a Corinthia Grand Royal szálloda Rickshaw étterméről (képünkön), amely ázsiai ételeket kínál, a belvárosban pedig ott van még a Baraka az Andrássy úton, a másik oldalon szemben pedig a Kogart is olcsóbb február 18-án.
Az ország legjobbjai közül még a balatonszemesi Kistücsök csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz, senkit ne tévesszen meg a kicsit jellegtelen külső, Csapody Balázs tulajdonos és Jahni László séf inkább a konyhára koncentrálnak a design helyett. Nem nézni kell, hanem enni.
Ha van kedvük, meséljék el a hozzászólásokban, hová készülnek és miért, pénteken pedig itt is és a life-style.hu-n is elkezdjük gyűjteni a véleményeket, tapasztalatokat, ahogy tavaly is tettük.
Jó étvágyat!
A résztvevő vendéglátó helyek listáját megyénkénti bontásban ide kattintva érheti el.