Hűsítő receptek forró napokra
Amikor a kánikulát csak a vízben, vagy egy hűvös szobában tudjuk átvészelni, a forró levesek és sültek helyett jobban esik – és egészségesebb is – egy-egy könnyű nyári fogás. Ráadásul elkészítésükhöz nem kell sok idő és ügyesség. Tippek.
Hideg paradicsomleves
Hozzávalók (4 személyre):
1 liter friss paradicsomlé (100 százalékos dobozosból is készíthető)
2 ek. cukor
1 kisebb darab citrom
só, feketebors, friss bazsalikomlevél
A citromot alaposan megmossuk, majd a paradicsomlével és kevés cukorral összekeverjük. Két órán keresztül hűtőszekrényben érleljük, majd eltávolítjuk belőle a citromot. Friss bazsalikomlevéllel díszítve hidegen tálaljuk.
További receptek a HVG Online egészségportálján.