Plázs travelline.hu 2009. június. 26. 08:47

Milyen egy vacsora Mozarttal?

A  sóról elnevezett, s általa meg is gazdagodott városban minden Mozartról...

HVG - Gőgh Csilla

A  sóról elnevezett, s általa meg is gazdagodott városban minden Mozartról szól. A csodagyermek szülőháza ma múzeumként funkcionál. 

Az osztrák kreativitás jegyében az ünnepi játékok, fesztiválok és a Mozart-golyó mellett - melyről megtudtuk, hogy az ezüstpapírba csomagolt az igazi - még számos jól kitalált marketingfogással vonzzák határaikon innen s főleg túlról a közönséget.

Mozart viszi a prímet a 803 óta prosperáló Szt. Péter étterem-sörözőben is. Szinte minden este 8 órától ő veszi át a főszerepet ebben a historikus gasztro-műintézményben. 

Amit egyébként a nap bármely szakában érdemes szemügyre, illetve „nyelvügyre” venni, hiszen nem mellesleg Közép-Európa legrégibb sörözőjéről van szó. A HVG írója személyesen próbálta ki a különleges élményt, beszámolóját itt olvashatja, kattintson!

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?