Plázs travelline.hu 2009. április. 27. 08:03

Trinidad és Tobago ízvilága, avagy együnk cápát!

A helyi konyhával a Lucullus Bt.

Trinidad és Tobago: gyorsétel cápahúsból
Flickr (Creative Commons)

A helyi konyhával a Lucullus Bt. szervezésében megesett próbavacsora keretében ismerkedtünk meg, a budapesti Maharaja étteremben. (Az itteni karibi „főzőexpedicíó”, viszonzása volt a Lucullus kinti látogatásának.) 

Mivel az ételeikre nagy hatással volt az indiai konyha, sok fogást emeltek át, szinte változatlan formában, az étterem indiai szakácsai könnyen megbirkóztak a feladattal. Trinidad és Tobago gasztronómiája amerikai, európai, indiai, kínai, kreol, libanoni, és afrikai gyökerekkel büszkélkedhet. 

Nem sok konyha létezik a világon, amely nem hatott kissé a szigetország étkezési kultúrájára. A tesztvacsora menüjében olyan nyalánkságok kaptak helyet, mint a cápahús és a shado beni.

Lássuk, miket tud ez az egzotikus ország, ha kanalat ragad! Ha velünk tart ebben a különleges gasztronómiai utazásban, különleges ízekkel és érdekes receptekkel találkozhat, kattintson!