A Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület elnöke, Turóczi...
A Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület elnöke, Turóczi Gábor az MTI-nek elküldött közleményében hangsúlyozta, a magyar gasztronómiának "az efféle, nem szokványos, sőt kicsit extrém népszerűsítésére is szüksége van ahhoz, hogy felzárkózzunk a nagy konyhákhoz és megismertessük világszerte a kultúránkat".
A honi szakácsok által 2005-ben legautentikusabbnak kikiáltott magyar étel Budapesttől ezúttal 8500 kilométerre főtt meg, előtte az elmaradhatatlan hazai aperitiffel, a pálinkával.
Turóczi Gábor 8 napot töltött a távoli, egzotikus szigeteken, ahol megismerkedett a helyi ételkészítési szokásokkal is és tárgyalt egy hamarosan Magyarországon megrendezésre kerülő, autentikus, karibi - trinidadi, tobagói - vacsora elkészítéséről.
Az afrikai és indiai ízeket felvonultató vacsora menüje már összeállt, az ottani fűszerek is rendelkezésre állnak és elkezdődött a vacsora technikai megszervezése.
MTI