Napi merítés hvg.hu 2010. július. 02. 14:34

Készítsen avokádós pirítóst!

A Fűszerház blog szerkesztője egy szerú,ám nagyszerű spanyol étel receptjét mutatja be a legfrissebb bejegyzésében. Mégpedig azt, hogyan készítsünk avokádós pirítóst.

Egységes spanyol konyháról nem beszélhetünk. A Spanyolországban jellemző ételek földrajzi egységenként s éghajlati övenként változnak, hiszen a múlt század elejéig a hatalmas távolságok és földrajzi akadályok miatt a kommunikáció nehézkes volt az egyes tartományok között. A spanyolok alapelve,   úgy kell minden ételt elkészíteni, hogy az megtartsa természetes ízét. Azt az ízt ,ahogy már a nagyszülők is készítették az adott fogást. Mi sem bizonyítja jobban ezt az elvet, mint egy régi spanyol mondás: "Ha bekötött szemmel ízlelsz egy ételt, és nem tudod megmondani, hogy mit eszel, akkor nem volt jó a szakács". Ennek ellenére a spanyol konyha nagyon kreatív és mindig nyitott az újításokra - olvasható a blogon. Hogyan kell elkészíteni az avokádós pirítóst? Milyen összetevők kellenek hozzá? A Fűszerház blogon megtalálja a receptet.