A Fűszerház blog szerkesztője egy szerú,ám nagyszerű spanyol étel receptjét mutatja be a legfrissebb bejegyzésében. Mégpedig azt, hogyan készítsünk avokádós pirítóst.
Egységes spanyol konyháról nem beszélhetünk. A Spanyolországban jellemző ételek földrajzi egységenként s éghajlati övenként változnak, hiszen a múlt század elejéig a hatalmas távolságok és földrajzi akadályok miatt a kommunikáció nehézkes volt az egyes tartományok között. A spanyolok alapelve, úgy kell minden ételt elkészíteni, hogy az megtartsa természetes ízét. Azt az ízt ,ahogy már a nagyszülők is készítették az adott fogást. Mi sem bizonyítja jobban ezt az elvet, mint egy régi spanyol mondás: "Ha bekötött szemmel ízlelsz egy ételt, és nem tudod megmondani, hogy mit eszel, akkor nem volt jó a szakács". Ennek ellenére a spanyol konyha nagyon kreatív és mindig nyitott az újításokra - olvasható a blogon. Hogyan kell elkészíteni az avokádós pirítóst? Milyen összetevők kellenek hozzá? A Fűszerház blogon megtalálja a receptet.
Napi merítés
hvg.hu
2010. május. 31. 19:41
Hogyan készítsünk eperdzsemet?
Napi merítés
hvg.hu
2010. június. 30. 10:11
Milyen az igazi fröccs? Mitől fröccs a fröccs?
Napi merítés
hvg.hu
2010. június. 11. 19:07
Könnyed nyári étel: brokkolifőzelék csirkenyársakkal
Napi merítés
hvg.hu
2010. május. 28. 16:45
Főzzünk sörben!
Napi merítés
hvg.hu
2010. június. 04. 21:33