Szigorú értelemben fröccsnek csak az a boros ital nevezhető, melynek készítéséhez szódát használnak. De mitől olyan különleges a szóda? Többek között erre a kérdésre is választ ad a Serteperte blog szerzője legfrissebb bejegyzésében.
A klasszikus szóda - szifonfejes palackba, vagy szifonfejes felvezető szárral ellátott szikvizes ballonba van töltve - ugyanis a szifonfejnek köszönhető tökéletes zárás eredményeképpen az utolsó cseppig biztosítja a szódavíz egyenletes minőségét. Ezt a széndioxiddal dúsított ásványvizek sohasem fogják tudni. Arról nem is beszélve, hogy miután a szóda gyártásához használt ivóvizet szükség esetén különféle eljárásokkal előkezelik, az semmiféle olyan oldott anyagot nem tartalmaz,mely megzavarhatja a borral vegyülést követő tökéletes ízharmóniát - olvasható a bejegyzésben. Milyen fröccs tipusok vannak? Mibe és mennyit kell adni, ha valaki elvitelre kéri a fröccsöt? Tudja, hogy mit jelent a mafla, vagy akár a sóherfröccs? A Serteperte blogon megtudhatja.
Napi merítés
hvg.hu
2010. május. 30. 18:21
Gambrinus, a sörivók királya
Napi merítés
hvg.hu
2010. május. 21. 13:40
Aki sörözik, tovább él - állítják ír tudósok
Napi merítés
hvg.hu
2010. április. 08. 14:45
Száz éves technikai fejlődés előzte meg a ma ismert sörnyitót
Napi merítés
hvg.hu
2010. április. 04. 10:27
Párkányt ellepték a sörturisták
Napi merítés
hvg.hu
2010. június. 04. 18:36