Kult hvg.hu 2019. december. 22. 12:12

Filmet forgatnak Greta Thunbergről

Már a címe is megvan.

A Magyar Narancs szúrta ki, hogy dokumentumfilm készül a nemrégiben az év emberének választott Greta Thunbergről, mégpedig Greta címmel.

A Greta című film rendezője Nathan Grossman, aki eddig egy televíziós dokumentumfilmsorozatot rendezett, de részt vett a Zlatan Ibrahimovichról szóló svéd portréfilm elkészítésében is. Már a legelső iskolai sztrájkok óta követi kamerájával Thunberget, és ott volt vele idén ősszel az ENSZ előtt tartott emlékezetes beszédénél is.

Az aktivista a napokban jelentette be, hogy elfáradt, ezért egy időre visszavonul. Ahogy azt korábban megírtuk, Greta Thunberg az Év embere lett a Time magazinnál. A döntés alaposan felbőszítette a címre pályázó Donald Trumpot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon Kovács Panka 2020. szeptember. 19. 07:00

Szerencs, ahol nemcsak a Fidesszel, hanem saját szövetségese sötét múltjával is küzd a baloldal

Nagyon súlyos és morális politikai dilemmát jelent Bíró László indulása, a szövegei pedig elfogadhatatlanok - mondta nemrég Gyurcsány Ferenc DK elnök arról a politikusról, aki mögé hetekkel ezelőtt beállt az összes ellenzéki párt. A korábban rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat tett Bíró nem hozta könnyű helyzetbe a baloldali pártokat, a Fidesz frakcióvezetője már nácizik. Az október 11-i szerencsi választás jól megmutatja, mire számíthat az összefogó ellenzék két év múlva, az országgyűlési választás előtt.