Kult hvg.hu 2019. november. 26. 16:05

Eltemették Karinthy Mártont

Családja mellett számos kollégája is búcsúzott a színigazgatótól, rendezőtől.

November 26-án délelőtt végső búcsút vettek a 71. évében elhunyt Karinthy Mártontól. A Kossuth-díjas színigazgatót, színházrendezőt, írót a Fiumei úti Sírkertben helyezték végső nyugalomra.

A család korábban azt kérte mindenkitől, hogy egy szál virággal fejezzék ki részvétüket.

A Karinthy Színház és annak elődje, a Hököm Színpad alapító igazgatója, Karinthy Ferenc író fia, Karinthy Frigyes író unokája november 6-án hunyt el, a temetésén Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó vezérigazgatója, Kéry Kitti színésznő és Sándor György humorista mondott búcsúbeszédet.

A temetésen részt vett többek között Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó, Müller Péter, Szakonyi Károly, Balázs Andrea, Hajdu Steve, Harkányi Endre, Benedek Miklós és Oszvald Marika is.

Mint azt korábban megírtuk, Karinthy Márton úgy rendelkezett, hogy lánya, Karinthy Vera és két közeli munkatársa viszi tovább a Karinthy Színházat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról