Új lemezüket is meghallgathatja a magyar közönség.
A Mumford and Sons gonosz ikertestvérei, a The Dead South először Magyarországon
A kanadai The Dead South bejárta az Atlanti-óceán mindkét oldalát, megduplázva közönségüket,
olyan ikonikus fesztiválokat és helyszíneket bejárva, mint a Glastonbury vagy a Red Rocks.
Legnagyobb slágerük az In Hell I’ll Be In Good Company már 159 milliós nézettségnél tart, idén
ősszel pedig megjelent harmadik, Sugar & Joy című lemezük is. A The Dead South pedig most
először Magyarországon, 2020. november 26-án a Dürer Kertben is bemutatja, milyen az az
ördöngős, western áztatta zene, amitől világszerte megőrülnek az emberek.
Viccesen a Mumford and Sons gonosz ikertestvéreinek is nevezik őket, utalva a sötét, gyakran
erőszakos – de minden esetben szórakoztató - értelmezésükre a régi western esztétikájának. A The
Dead South tagjai Kanadában, Saskatchewanban jöttek össze. Ez egy hatalmas tartomány a kanadai
prérin, kétszer akkora mint Németország, de kevesebb mint egy millió lakója van: a természet és a
csend uralkodik. És persze az itt élőknek rengeteg ideje van arra, hogy természetes hangokkal töltsék
fel a csendet. Itt született meg a kvartett első, Good Company c. lemeze, a négy szakállas, nagyhajú
pasi pedig úgy nyúlt a folk, neo-folk, bluegrass-folk vagy akár alternatív county műfajokhoz, hogy a
végeredmény egy friss, a régi westerneket idéző, sötét, mégis humoros zene lett. A The Dead South
középpontjában Nate Hillts kopott baritonja áll, Scott Pringle mandolinon, Danny Kenyon csellón, míg
Colton Crawford bendzsón hozza virtuóz módon a dallamokat. Legnépszerűbb klipjük, az In Hell I’ll Be
In Good Company már 159 milliós nézettségnél tart a legnagyobb videómegosztón.
In Hell I’ll Be In Good Company: https://www.youtube.com/watch?v=B9FzVhw8_bY
2016-os Illusion & Doubt albumukkal JUNO-díjat is kaptak, majd félelmetes tempóval vágtak bele a
turnézásba, olyan helyeken játszva, mint az amerikai Red Rocks lélegzetelállító környezete vagy a
Glastonbury fesztivál. A zenekar idén októberben adta ki legújabb, Sugar & Joy c. nagylemezét, mely
az eddigi legfurcsább, legizgalmasabb stúdiómunkájuk lett. A The Dead South új lemezével pedig
ismét átszeli az Atlanti-óceánt és ezúttal, a banda történetében először Budapestet is
megtáncoltatják november 26-án, a Dürer Kertben.
Jövő novemberben a Dürer Kertben lép fel a kanadai The Dead South – közölték a szervezők.
Viccesen a Mumford and Sons gonosz ikertestvéreinek is nevezik őket, utalva a sötét, gyakran erőszakos – de minden esetben szórakoztató – értelmezésükre a régi western esztétikájának. A The Dead South tagjai Kanadában, Saskatchewanban jöttek össze. Az itt élőknek rengeteg ideje van arra, hogy természetes hangokkal töltsékfel a csendet. Itt született meg a kvartett első, Good Company című lemeze, a négy szakállas, dús hajú férfi pedig úgy nyúlt a folk, neo-folk, bluegrass-folk vagy akár alternatív county műfajokhoz, hogy a végeredmény egy friss, a régi westerneket idéző, sötét, mégis humoros zene lett.
A The Dead South középpontjában Nate Hillts kopott baritonja áll, Scott Pringle mandolinon, Danny Kenyon csellón, míg Colton Crawford bendzsón hozza virtuóz módon a dallamokat. Legnépszerűbb klipjük, az In Hell I’ll Be In Good Company már 159 milliós nézettségnél tart a legnagyobb videómegosztón.
2016-os Illusion & Doubt albumukkal JUNO-díjat is kaptak, majd félelmetes tempóval vágtak bele a turnézásba, olyan helyeken játszva, mint az amerikai Red Rocks lélegzetelállító környezete vagy a Glastonbury fesztivál. A zenekar idén októberben adta ki legújabb, Sugar & Joy című nagylemezét, mely az eddigi legfurcsább, legizgalmasabb stúdiómunkájuk lett. A The Dead South új lemezével ismét átszeli az Atlanti-óceánt és ezúttal, a banda történetében először, Budapestet ismegtáncoltatják november 26-án, a Dürer Kertben.
Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.