Vállalkozás hvg.hu 2024. január. 30. 15:00

Mérlegen - Sárközi Ákos és Kalocsai Zoltán arról, mitől "fine" a fine dining

Hogyan alakította át A Mackó és más éttermi filmek, sorozatok a vendégek elvárásait? Hogyan épül a csapat, hogyan készül egy Michelin-csillagos menü? Megéri-e a konyhák magasiskoláját működtetni? Mind kiderül üzleti podcastunk évadnyitójából.

Elindult a Mérlegen, a HVG üzleti podcastjának harmadik évadja, amelyben továbbra is a legsikeresebb magyar vállalkozók és kkv-szakemberek segítenek, hogy a legtöbbet tudd kihozni az üzletedből.

Az évadnyitóban Kalocsai Zoltán, a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra társtulajdonosa és Sárközi Ákos, az éttermek sztárszakács séfje volt Csatári Flóra Dóra és Dzindzisz Sztefan vendége, akiket arról kérdeztek, hogyan működik a fine dining mint üzlet és mi kell ahhoz, hogy egy konyha megkapja a legrangosabb éttermi elismerést. De az is kiderül, hogyan alakítják át az e-autó piacot a kínai cégek és miért fontos, hogy egy étterem jelen legyen a Google-térképen.

Iratkozzon fel a Mérlegen csatornájára itt: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

Vagy kövesse és hallgassa meg a HVG Podcastok műsorait az alábbi platformok bármelyikén: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud, YouTube

 

  • 0:00: Indul a harmadik évad! Mi jön ezúttal?
  • 1:41: Hogyan alakítja át a kínai gyártók felfutása az e-autó piacot? Mit tud tenni az EU és Amerika, hogy ne legyen államilag finanszírozott versenyelőnyük?
  • 9:02: Mi a szerepe a Google Mapsnek az éttermek életében? Mekkora befektetés a jól megcsinált hely a térképen?
  • 14:35: Érkezik a stúdióba Kalocsai Zoltán és Sárközi Ákos
  • 14:51: Hogyan lett sommelier, majd sommelier-ből étteremtulajdonos Kalocsai Zoltán?
  • 16:18: Hogyan vezetett Sárközi Ákos útja a Borkonyháig?
  • 17:40: Hogyan találtak egymásra, miért Ákost választották a Borkonyhában?
  • 19:22: Hogyan tudták magukat meggyőzni arról, hogy nem lutri az étteremnyitás?
  • 20:07: Mitől lesz „fine” a fine dining? Hol kell extra ráfordítás és hogyan lyukadtak ki ide, ha nem ez volt a cél? Merre vitte a bisztróötletet Ákos fine dining irányultsága?
  • 25:25: Hogyan lehet megfelelő minőségű beszállítót találni Magyarországon a fine dininghoz?
  • 26:38: Hogyan áll össze egy étlap? Honnan jön az inspiráció ezen a színvonalon?
  • 29:30: Hogyan épül a csapat? Ki illik egy ilyen közegbe?
  • 34:02: A Mackó című Golden Globe- és Emmy-díjas sorozat elvitte a nappalikba a fine dining világát, abban úgy fest, a séfnek szenvednie kell, hogy eljusson a csúcsra. Itthon mi a helyzet?
  • 36:59: Milyen hatással volt a vendégekre, hogy egyre több és magasabb minőségű főzős, éttermi tartalom fogyasztható a médiában?
  • 39:11: Milyen arányban magyarok vagy külföldiek a vendégeik?
  • 41:13: Hogyan lesz egy hely „véletlenül” Michelin-csillagos?
  • 43:45: Hogyan kell megtartani az elismerést?
  • 48:55: Mit tanácsolnak vállalkozóknak?
    Itthon Bábel Vilmos 2024. november. 28. 17:21

    A Tiszának rengeteg pénzre van szüksége

    Magyar Péteréknek milliárdok kellenének a 2026-os kampányra, ha tartani akarják a lépést riválisaikkal. A szükséges pénzt csak adományokból tudják összeszedni, az államtól nem fognak kapni. A magyar elit nagy része az államtól függ, és nem fog oldalt váltani, ha nem biztosak abban, hogy nemsokára másnál lesz a kasszakulcs. Magyarék feladata: jó befektetésnek kell látszani. Szombaton jön ki a párt friss átláthatósági jelentése, és kiderül, hogy az elmúlt hónapokban ez mennyire sikerült nekik.