Vállalkozás hvg.hu 2021. február. 25. 10:15

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

David Solomon és több nagy befektetési bank vezetője is csak arra vár, hogy beoltsák a dolgozóikat, és már rendelnek is vissza mindenkit az irodába.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

David Solomon, a Goldman Sachs befektetési bank vezetője egy konferencián elmondta, amint beoltják a cég alkalmazottait, azonnal vissza kell térnie mindenkinek a cég irodáiba. Solomon elmondása szerint a bankokhoz nem illik az otthoni munkavégzés, és jobb, ha az emberek egy légtérben vannak – írja a BBC.

Egy olyan együttműködő és innovatív vállalkozásnál, mint a miénk, ez nem ideális. És nem is ez az új normális. Ez egy aberráció, amit a lehető leghamarabb kijavítunk”

– mondta Solomon, aki összességében is kételkedik abban, hogy a pandémia lecsengése után bármiféle komoly változás alakul ki a bankszektor munkavégzési szokásaiban.

Solomon amúgy nincs egyedül ezzel a gondolattal: szeptemberben a JP Morgan vezérigazgatója mondta el, hogy nem sült el túl jól az otthoni munkavégzés a cég szempontjából, és a Barclaysnél is elárulták már, hogy az oltások beadása után mindenkit várnak vissza az irodákba.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?