Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#bank

Gazdaság Bank360.hu

Megy a harc a bankok között a babavárós ügyfelekért

Februárban közel 47 milliárd forintot folyósítottak a hitelintézetek az állami kamattámogatással elérhető babaváró hitelből, ami a januári eredményhez képest jelentős növekedés, az indulás óta pedig már 1172 milliárd forint került ebben a formában a fiatal házaspárokhoz. A bővülést a bankok is támogatják különböző jóváírási akciókkal, a hitelre vonatkozó referenciaérték pedig emelkedésnek indult. A Bank360.hu elemzői összefoglalták a támogatott kölcsönnel kapcsolatos aktuális információkat.

Vállalkozás Bank360.hu

A használt lakások pörgetik a lakáshiteleket

A lakáshitelek a tavalyi év során a nagyobb lakossági hiteltípusok közül egyedüliként ellenállónak bizonyultak a járvánnyal szemben, és bár 2021 elejét még alacsony szinten kezdték meg, a januári megbicsaklás csak átmeneti lendületvesztésnek tűnik a februári adatok tükrében.

Gazdaság Bank360.hu

Hitelmoratórium: van bank, ahol már mocorognak az ügyfelek

A korábbi tervekkel ellentétben a 2020 márciusában bevezetett fizetési moratórium végül 2021 januárjától is általános jelleggel elérhető maradt, a bankok adatai alapján voltak szép számmal, akik az év elejétől mégiscsak folytatták hiteleik törlesztését.

Gazdaság Bank360.hu

Mélyponton a babaváró hitel: az indulás óta nem vettek fel belőle ilyen keveset

Továbbra sem lábalt ki a hitelpiac a koronavírus-járvány okozta válságból, ami a piaci és az állami támogatással igényelhető kölcsönökre is igaz. A babaváró hitel különösen rosszul teljesített 2021 januárjában, ilyen keveset még egyik hónapban sem folyósítottak belőle a hitelintézetek. A Bank360.hu babaváró hitel körképéből kiderül, hogy mi állhat a csökkenés hátterében, illetve hogy milyen élethelyzetekben lehet kihozni a legtöbbet a kamatmentes 10 millió forintos hitelből.

Gazdaság Bankmonitor.hu / Argyelán József

Hogyan vehetünk fel hitelt a koronavírus-járvány miatti zárás alatt?

Március 8-tól a kormány újabb szigorításokat léptetett életbe a járvány megfékezése érdekében. Ez jelentősen befolyásolja az elkövetkező két hétben az emberek életét: kevesebb bolt van nyitva, a szolgáltatások egy részét nem lehet igénybe venni. A Bankmonitor.hu szakértői összeszedték, hogy a szolgáltatások korlátozása milyen hatással lehet a banki ügyintézésre: vajon mindent el tudunk intézni ebben a két hétben?

Gazdaság hvg.hu

Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek

A hiteligénylés számos élethelyzetben nyújthat megoldást, legyen szó tanulmányok finanszírozásáról, vagy akár egy autó, lakás megvásárlásáról. A kitűzött céltól függetlenül a külső pénzügyi forrás bevonása mindig felelősségteljes döntést kíván, amelyhez egy ismerős reklám vagy a számlavezető bankunk aktuális ajánlata nem elegendő. A Bank360.hu elemzői megmutatják az aktuálisan elérhető kedvező ajánlatokat, illetve azt is, hogy ezeket hogyan lehet a legegyszerűbben megtalálni.