Vállalkozás hvg.hu 2020. augusztus. 31. 07:47

A járvány ellenére is óriásit nőtt Schmidt Máriáék családi ingatlancégének profitja

Közel 1,8 milliárd forint lett a BIF Nyrt. első féléves eredménye, 62 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

62 százalékkal nőtt a tavaly ilyenkorihoz képest a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. idei első féléves profitja – írja a Világgazdaság. Az ingatlancégnek, amelynek a főrészvényese a Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában álló Pió-21 Kft., közel 1,8 milliárd forint volt az adózás utáni eredménye idén január és június között.

A jó eredmény elérését a cég jelentése szerint az segítette, hogy a harsánylejtői építési telkek és társasházi lakások értékesítésével jelentős bevételre tettek szert. Az év elején akvirált Városmajor35 Irodaháznak köszönhetően pedig az ingatlanhasznosítás soron is megugrott a bevétel.

A BIF gyorsjelentése azt is kiemeli, hogy az irodapiacon ugyan nőtt a fejlesztési aktivitás az első félévben, de a járvány miatt a kereslet 38 százalékkal visszazuhant, a bérleti díjak növekedése pedig lelassult. Azt sem zárták ki, hogy egyre több cég áll át tartósan a távmunkára, ami azzal járhat, hogy kisebb irodákra lesz csak igény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.