Vállalkozás hvg.hu/MTI 2019. szeptember. 24. 21:51

Elvették a séf Michelin-csillagát, beperelte a Michelin-kalauzt

Marc Veyrat rossz néven vette, hogy három helyett csak két Michelin-csillaga maradt, és magyarázatként csak homályos indoklást kapott.

Beperelte a Michelin-kalauzt egy francia séf, akinek három csillagából az egyiket visszavonták idén.

Marc Veyrat a dél-francia savoyai régió síparadicsomában, Manigod-ban vezeti a La Maison de Bois éttermet. A nagy tekintélyű éttermi kalauz, a Michelin 2018-ban három csillagot adott az étteremnek, de idén az egyiket visszavonta.

Veyrat azért fordult bírósághoz, mivel szerinte a Michelin „homályos és zavart válaszokat adott” neki, amikor megkérdezte a leminősítés okát. A séf ügyvédje szerint az indoklásban például az szerepelt, hogy a séf, aki egyébként savoyai termékekkel dolgozik, cheddar sajtot szolgált fel az étteremben.

A Michelin-kalauz közleményében hangsúlyozta, hogy megértik a séf csalódottságát, akinek szakácstudományát senki sem vonja kétségbe, de nem tartják szerencsésnek a vádaskodást és a hangos tiltakozást.

Az ügy tárgyalását november 27-re tűzték ki Párizsban.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.