Marc Veyrat rossz néven vette, hogy három helyett csak két Michelin-csillaga maradt, és magyarázatként csak homályos indoklást kapott.
Beperelte a Michelin-kalauzt egy francia séf, akinek három csillagából az egyiket visszavonták idén.
Marc Veyrat a dél-francia savoyai régió síparadicsomában, Manigod-ban vezeti a La Maison de Bois éttermet. A nagy tekintélyű éttermi kalauz, a Michelin 2018-ban három csillagot adott az étteremnek, de idén az egyiket visszavonta.
Veyrat azért fordult bírósághoz, mivel szerinte a Michelin „homályos és zavart válaszokat adott” neki, amikor megkérdezte a leminősítés okát. A séf ügyvédje szerint az indoklásban például az szerepelt, hogy a séf, aki egyébként savoyai termékekkel dolgozik, cheddar sajtot szolgált fel az étteremben.
A Michelin-kalauz közleményében hangsúlyozta, hogy megértik a séf csalódottságát, akinek szakácstudományát senki sem vonja kétségbe, de nem tartják szerencsésnek a vádaskodást és a hangos tiltakozást.
Az ügy tárgyalását november 27-re tűzték ki Párizsban.