Vállalkozás hvg.hu 2019. március. 07. 06:15

Letartóztatták az egyik legnagyobb vágóhíd tulajdonosát

Költségvetési csalással gyanúsítják a kiskunfélegyházi húsipari cég olasz tulajdonosát és két társát.

Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a közel 100 milliárdos árbevételű, kiskunfélegyházi központú Hungary Meat Kft. egyik tulajdonosát, és két társát a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága – tudta meg a Pesti Srácok. A vállalkozót a múlt héten őrizetbe vették, és a bíróság szombaton 30 napra elrendelte a letartóztatását. Piero Pinit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják.

2013-ban a hvg.hu is foglalkozott az olasz üzletemberek magyarországi cégével, ebben a kiskunfélegyházi üzemben tizenhat órában, több műszakban is dolgozókról írtunk, és arról, hogy a szabálytalan foglalkoztatással sem a hatóságok, sem a szakszervezet nem tud kezdeni semmit. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyanúsításban a költségvetési csalás mihez kapcsolódik.

Ez már nem az első eset, ugyanis a Figyelő még 2017-ben írt arról, hogy lengyel nyomozók rajtaütésszerű akcióban vitték el az olasz üzletembert. A lap azt írta, hogy a lengyel Központi Nyomozó Iroda akciója során kétszáz rendőr, határőr és adónyomozó szállta meg a Pini Polonia kutnói vágóhídi épületét. Egyebek között forgalmi adóval, valamint a munkavállalókkal, közöttük is a külföldi állampolgárok foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek. Lengyelország legnagyobb húsfeldolgozó üzemében ugyanis a Figyelő szerint nemcsak helyiek, hanem nagy számban ukrajnai lengyelek is dolgoztak.

A Hungary Meat Kft. a magyar húsipar egyik legnagyobb szereplője, tavalyi árbevétele 105 milliárd forint volt.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.