Vállalkozás hvg.hu 2018. szeptember. 26. 10:25

Lelki sérülései miatt perli a Facebookot saját tartalommenedzsere

Selena Scolánál munkája poszttraumás stressz-szindrómát (PTSD) idézett elő.

Korábban már írtunk arról, mekkora stresszel jár annak a nagyjából 7500 tartalommenedzsernek a munkája, akik a Facebookra feltöltött tartalmakat gyomlálják. A kiválasztottaknak egy kéthetes tréningen kell résztvenniük, valamint kapnak egy kézikönyvet is, amit a Facebook vezetői írtak a cég központjában. A moderátoroknak olyan erőszakos tartalmakat – a terrorizmuson át a kannibalizmusig válogatott borzalmakat – kell kiszűrniük, amire valamilyen okból a Facebook automata szűrői nem figyeltek fel. A Facebook egyébként a lelkisegély-szervezeteket és a rendőrséget is szokta értesíteni egyes bejegyzések kapcsán.

A moderátorok szerint a munka rendkívül fárasztó, a dolgozók pedig szorongástól és poszttraumás stressz-szindrómától szenvednek. A Facebook maga is elismerte, nagyon nehéz munka a moderátoroké. Most az egyik tartalommenedzser, Selena Sola perre is vitte az ügyét; a nő 9 hónapig dolgozott moderátorként, melynek során ezernyi erőszakot ábrázoló képet, videót és élő közvetítést kellett végignéznie, így szociális szorongás, majd PTSD alakult ki nála – írta a 24.hu.

Scola szerint a Facebook nem veszi figyelembe azokat a biztonsági előírásokat, amikkel megvédhetnék alkalmazottaikat a káros pszichológiai hatásoktól. Scola azt szeretné elérni, hogy a Facebook nyújtson folyamatos egészségügyi felügyeletet és vizsgálatot dolgozóinak, megelőzendő a mentális betegségek kialakulását.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?