Az egyesült államokbeli Maine-ben fájdalomcsillapítási céllal vezették be ezt a módszert, de a vendég döntheti el, betépessék-e a homárt.
A Charlotte's Legendary Lobster Pound nevű étterem tulajdonosa, Charlotte Gill a BBC-nek nyilatkozott arról, hogy valamilyen humánus megoldást szerettek volna kitalálni a homárok szedálására. Az ugyanis már bizonyítást nyert, hogy a gerinctelenek, pl. a languszták és a rákok is éreznek fájdalmat – pl. mikor élve a forró vízbe dobják őket.
A döntés az étterem vendégeinek kezében van: választhatnak, hogy kérik-e a homár marihuánás szedálását, vagy sem. Gill azt állítja, a bemarihuánázott homárok elfogyasztásától nem tépnek be a vendégeket, viszont jobb minőségű lesz a hús, mert az állat relaxált állapotban pusztul el. „Hihetetlen a különbség a homár húsát tekintve” nyilatkozta Gill, aki úgy véli: „ha elveszünk egy életet, miénk a felelősség, hogy minél humánusabban tegyük azt”.
Maine államban legális a marihuánafogyasztás, és Gillnek engedélye is van a termesztésre, valamint az orvosi célú értékesítésre. Januárban egyébként Svájcban született rendelet arról, hogy a homárokat el kell kábítani főzés előtt.