Vállalkozás MTI / hvg.hu 2016. május. 25. 16:42

Hatalmasat dobott a Kinder csoki, óriási vita lett Németországban

Német focisztárok gyerekkori képeivel jön a foci-Eb alkalmával a Kinder csoki, de a német bevándorlásellenes Pegida máris kiakadt ezen, még ha utólag visszakozniuk is kellett.

Jerome Boateng, Lukas Podolski és Ilkay Gundogan, a német labdarúgó-válogatott tagjainak gyerekkori portréit teszik a Kinder csokoládé csomagolására a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság alkalmából kiadott limitált szériában.

MTI / AP / Ferdinand Ostrop

A csokoládét gyártó Ferrero olasz édesipari vállalat a közelgő sportesemény kapcsán lecserélte a termék megszokott szőke fiúportréját a ghánai származású Boatengére, a török szülőktől származó Gündoganéra és a lengyel születésű Podolskiéra.

A német szélsőjobboldali, bevándorlás- és iszlámellenes Pegida mozgalom szimpatizánsai azonban a Facebookon felháborodtak az eddigi szőke kisfiú lecserélésén, a mozgalom baden-württembergi csoportja azzal tette ki a kinderes fotót, hogy "Semmi sem állítja meg őket. Tényleg meg lehet ezeket venni? Vagy ez valami vicc?".

A posztot először elárasztották az olyan kommentek, miszerint Törökországban sem német gyerekek képeit teszik a Kinder csokira, akkor Németországban miért kell, majd miután többen elmagyarázták, hogy ez egy marketingkampány része, és a Nationalelf minden tagjának gyerekkori képével készült Kinder csoki, a többség megvédte a Ferrerót, mondván ha Boateng vagy Gündogan gólt szerez az Eb-n, akkor úgyis nemzeti hősök lesznek.

Az eredeti poszt szerzője végül visszakozott és azt írta, jobb, ha inkább nem válaszol, és sikerült egy méhkasba tenyerelnie a fotóval.

A Ferrero cég közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt írták, szeretnének egyértelműen elhatárolódni az idegengyűlölet és a diszkrimináció minden formájától, és ezt nem tolerálják a saját Facebook-közösségükben sem.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.