Vállalkozás hvg.hu 2013. szeptember. 26. 15:40

Így könnyíti meg a szabadúszók életét egy magyar startup

PowerLancer.com néven hazai startup indult, hogy segítse a szabadúszó szakemberek hatékonyabb munkavégzését.

Szabadúszóknak vagy freelancereknek hívják az önmagukat foglalkoztató, alkalmazott nélkül dolgozó szakembereket, akiknek a száma az elmúlt évtizedben folyamatosan emelkedett. Ennek egyik oka a technológiai fejlődés, melynek köszönhetően sok szakma képviselői akár otthonról is dolgozhatnak, a másik pedig a gazdasági válság és az azzal járó elbocsátások. A European Forum of Independent Professionals (EFIP) felmérése szerint az EU-ban 2000 és 2011 között 82 százalékkal növekedett a szabadúszók száma, és ezzel elérte a 8,5 milliót. Az Egyesült Államokban még magasabb a szabadúszók aránya, ott ezt a számot 34 és 60 millió közöttire becsülik. Ausztráliában pedig a lakosságnak már a 19 százaléka dolgozik szabadúszóként, összesen mintegy 2,1 millió ember.

„A sikeres szabadúszókat a sikertelenektől nem csak az különbözteti meg, hogy mennyire jók a szakmájukban, hanem az, hogy mennyire foglalkoznak a szabadúszói élet üzleti részével. A szabadúszók 66%-a a munkával töltött idő kevesebb mint a felét számlázza csak ki. A ki nem számlázható munkaórák adminisztrációval, munkakereséssel és kapcsolattartással telnek. Célunk, hogy ezen az arányon segítsünk változtatni, hogy a szabadúszók több időt tölthessenek számlázható munkával” – mondta Juhos Tamás, a PowerLancer.com társalapítója. Az ingyenesen kipróbálható PowerLancer.com oldal szolgáltatásaival a szabadúszók könnyebben és hatékonyabban tudják kezelni a projektjeiket és az üzleti kapcsolataikat. A munkavégzéssel töltött időt is pontosan mérhetik és könnyen nyomon követhető az is, hogy mikor melyik feladaton kell dolgozniuk – olvasható az Insider blogon.  

   

 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?