2011. március. 10. 09:52 MTI Utolsó frissítés: 2011. március. 10. 10:09 Vállalkozás

A Camponában is bezár az Electro World

Március végéig befejezi az Electro World a cégcsoport átszervezését, ennek jegyében bezár március 10-én az Electro World Campona - közölte Polgár Csaba, az Electro World Igazgatóságának elnöke csütörtökön.

Március végéig befejeződik a februárban csődvédelmet kért Electro World áruházlánc átszervezése, a cég ezt követően új arculattal jelenik meg. Addig azonban újabb áruház zár be, ezúttal a Camponában. A Camponában lévő áruházat - a budakalászi és a Nyíregyházán lévő áruházhoz hasonlóan - a kedvezőtlen bérleti feltételek miatt zárják be, nem hosszabbítja meg az Electro World az egyébként májusban lejáró szerződést.

A társaság még  további tíz áruházat üzemeltet. A cég közvetve részben magyar magánszemélyek tulajdonában van, akik 2009 májusában vásárolták meg a londoni tőzsdén jegyzett Dixons Group International-től az Electro World-öt. A cég az utolsó lezárt üzleti évét 3,75 milliárd forint veszteséggel zárta. Az új tulajdonos egy év alatt 3 milliárd forinttal mérsékelte  az üzemi szintű veszteséget. 

A korábbi veszteségek egyik forrása a beszerzés volt, ezért Csehországból Magyarországra helyezték át a beszerzés központját. Az idén már 100 százalékban belföldi beszállítókkal dolgozik a társaság a külföldiek helyett. A másik veszteségforrás a régi áruházak rossz bérleti kondíciója. A kedvezőtlen feltételekkel megkötött bérleti szerződések és a túlméretezett, 5500-6000 négyzetméter területű áruházak  versenyhátrányt jelentenek az Electro World számára - magyarázta Polgár Csaba.

A társaság még az idén szeretné újra tárgyalni a bérleti szerződéseket, mert csak új bérleti feltételek mellett lehetnek nyereségesek az áruházak. Ez a feltétele annak, hogy az Electro World hosszútávon meghatározó munkaadó és piaci szereplő lehessen.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.