Itthon hvg.hu 2021. március. 09. 12:15

Leállnak Tatán a szakrendelések, mert Tatabányára irányítják az orvosokat

Mind több a koronavírusos beteg, ezért szerdától két héten át Szent Borbála Kórházban dolgoznak a szakorvosok.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Tatabányán lesznek elérhetőek a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet szakrendelései szerdától előreláthatólag két héten át – közölte a város önkormányzata a Facebook-oldalán. Ennek oka az, hogy „a koronavírus-járvány harmadik hulláma következtében megemelkedett betegszámok miatt szükségessé vált a tatai telephelyen rendelő szakorvosok átirányítása is a Tatabányai Szent Borbála Kórházba”.

A szakrendeléseket kedden még Tatán tartják, és az orvosok az ígéret szerint minden olyan beteggel telefonon egyeztetnek, akinek a következő két hétre van előjegyzése. Az akut kezelésre szorulókat már Tatabányára fogják beutalni.

A Szent Borbála Kórházban létszámhiány alakult ki, miután többen nem voltak hajlandóak a múlt hét eleji határidőig aláírni új szerződésüket, amelynek értelmében a továbbiakban az egészségügyi szolgálati jogviszony szabályai szerint foglalkoztatták volna őket tovább. Március 1-jén emiatt nem volt éjszakai műszak az intézmény sürgősségijén, az egyes szakmák ügyeletes orvosai látták el ott a szakmaspecifikus betegeiket.

Helyszíni riportunkban azt írtuk: átmeneti problémát feltehetően okozott a kórház egyes osztályainak működésében, hogy többen nem írták alá a szerződést, de szerdán nem látszott, hogy káosz lenne. Az biztos, hogy az egyik érintett osztályon sokat kellett várni, de volt, ahol meg sem érezték a váltást.

A betegellátás zajlik, de vannak problémák az orvoshiány miatt

Tavaly áprilisban a kórház egy ideig az országos tiszti főorvos döntése értelmében nem fogadhatott betegeket, mert a kórházban gyors ütemben kezdett terjedni a koronavírus, a dolgozók közül pedig emiatt több tucatnyian estek ki a munkából.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.