Itthon hvg.hu 2020. december. 09. 17:46

Polt átpasszolta a rendőrségnek a Gődény elleni panaszt

A gyógyszerész a mai napig megosztja "járványszkeptikus" tartalmait a közösségi médiában, egy képviselő arra volt kíváncsi, hogy hogyan lehet ez.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Kocsis-Cake Olivio írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal és azokkal szemben, akik a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatnak.

A Párbeszéd pártigazgatója emlékeztetett, hogy Gődény György Facebook-oldalán, weblapján, és YouTube-csatornáján a mai napig találkozni lehet vírustagadó tartalmakkal, ami a képviselő szerint felveti a rémhírterjesztés gyanúját. Kocsis-Cake rákérdezett a főügyésznél, hogy vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, és jelezték-e a törvénysértést az illetékes hatóságoknak, illetve hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gödény oldalai ne legyenek elérhetőek.

A főügyész válaszában azt írta, hogy a képviselő kérdését feljelentésnek értékelte, és azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította. Indoklása szerint a rendőrség feladata megítélni, hogy a Kocsis-Cake által említett tevékenység felkelti-e a bűncselekmény gyanúját.

Gődény György többek között azt terjeszti, hogy a koronavírus veszélyességét eltúlozza a média, hogy a Covid-19 betegség nem veszélyesebb az influenzánál, hogy a PCR-teszt rendszeresen hamis pozitív jelzéseket produkál, illetve hogy a maszkviselés nem hatékony a fertőzés visszaszorításában.

Az állításokat tudományosan cáfolták már, ennek megfelelően a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott már a vírustagadótól, aki szeptember 11-én még egy tüntetést is szervezett a koronavírus elleni korlátozások ellen tiltakozó aktivistákkal. A GVH egyébként a Nutriversum Kft. YouTube-csatornáján elérhető,  a Gődény szereplésével készült két koronavírussal kapcsolatos videót, valamint a 16 részes, „Az internet legnagyobb hülyeségei a táplálékkiegészítőkről” elnevezésű sorozatot vizsgálja

A gyógyszerész végzettségű Gődény egyébként 2018-ban a Közös Nevező nevű kamupárt elnökeként lépett fel. A párt 42 egyéni jelöltet indított, vélhetően hamis ajánlásokkal, mivel végül alig négyezer szavazatot kapott, kevesebbet, mint ahány ajánlást. A 153 milliós állami kampánytámogatást ugyan vissza kellett volna fizetniük, de ennek megtörténtéről Gődény nem hajlandó nyilatkozni azóta sem.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról