Balla Györgyi
Szerzőnk Balla Györgyi

Balogh Csaba a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondta, ha lesz időközi önkormányzati választás a városban, újra elindul a polgármesteri posztért, és az itt kijelölt különleges gazdasági övezet ellenére is úgy gondolja, hogy a helyiek ismét megválasztanák. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Nem sokkal azután, hogy Balogh Csaba közös ellenzéki polgármester-jelöltként megnyerte Gödön az önkormányzati választást, három ellenzéki párt, az LMP, a DK és a Jobbik helyi képviselői kiléptek a Momentummal és a Párbeszéddel közös frakcióból. A lépést azzal indokolták, hogy a polgármester politikailag és emberileg is alkalmatlan a posztra. Ezután Balogh Csaba felszólította a távozókat, hogy mondjanak le, mert szerinte éppen ők azok, akik méltatlanná váltak a képviselői esküjükhöz. Balogh szerette volna leváltani az LMP-s és a DK-s alpolgármestereket, végül ellene indult fegyelmi eljárás, 15 napra a munkából is felfüggesztették.

A Momentum-tag Balogh Csaba a hvg.hu-nak azt mondta, mindaz, ami a 20 ezres városban történik, már messze nem a demokrácia velejárója. A munkájából felfüggesztett polgármesterrel a Fülke új podcastjában beszélgettünk.

A beszélgetésben szóba került,

  • hogyan jutott idáig a gödi belharc,
  • ki és hol hibázott,
  • miért függesztették fel,
  • működőképes-e most a város,
  • helyi vagy országos-e az ellenzéki pártok között a vita.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés