Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 06. 20:17

Egy kávézó vendégeit zsidózta egy nő Újlipótvárosban, elvitték a rendőrök

Garázdaság miatt indult eljárás egy nő ellen, aki egy XIII. kerületi kávézó terasza mellett kezdett el szitkozódni.

Újlipótvárosban, a Pozsonyi úti Briós kávézó teraszánál kedd délután egy 40-50 év körüli nő a vendégek között sétálgatva szitkozódni és zsidózni kezdett - írja a 444.hu.

A lap szerint a nő többeket is leparasztozott, illetve lezsidózott, mellette Adolf Hitlert éltette. Amikor a pincérek megkérték, hogy távozzon, akkor őket is lezsidózta. Ezek után tovább sétált a terasz mellett és a beszólásainak a tematikája sem változott meg. Végül többen is kihívták a rendőrséget, de a nő a kiérkező járőröket is leparasztozta, majd lezsidózta.

A rendőrök elkérték volna az iratait, de a nő inkább el akart menni a helyszínről. A cikk szerint, mivel ezzel megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, ezért a rendőrök megbilincselték és beültették az autójukba.

A 444 a BRFK-tól megtudta, a nő ellen garázdaság szabálysértés miatt indult ellene eljárás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.