Itthon hvg.hu 2020. július. 14. 17:22

A Fidesz zsidózással vádol egy jobbikost, a képviselő szerint csak púderes orrot emlegetett

Kisebb botrány tört ki a Parlamentben Deutsch Tamás felszólalása után: a KDNP szerint Nunkovics Tibor jobbikos képviselő zsidózott a beszéd közben. Az ellenzéki párt képvselője azt állítja, csak Deutsch púderes orrára tett megjegyzést.

Az EU-s hitelfelvételi mentőcsomagról vitázott kedden a magyar országgyűlés, amelyen Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő is felszólalt. Az Index cikke szerint ezt követően a KDNP-s Soltész Miklós szót kért és azt mondta, hogy amikor Deutsch arról beszélt, hogy a Jobbik zsidó képviselők listázását kérte, amitől ettől Karácsony Gergely sem határolódott el, akkor a jobbikos Nunkovics Tibor

teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen beszélő Deutsch Tamásra, őt is a zsidóságával vállalva. Többen látták, ezt, amit ön mondott".

Az elnöklő Latorcai János súlyosnak nevezte a jobbikos képviselő kijelentését, amelyet szerinte a Ház meg fog vizsgálni.

Nunkovics is szót kért és azt mondta, elismeri, hogy bekiabált Deutsch felszólalása közben, amiért elnézést kér, de annak tartalma viszont semmilyen összefüggésben nincs azzal, amit állítanak, és ezt majd a jegyzőkönyv bizonyítani is fogja.

A Jobbik ezzel kapcsolatban kiadott egy közleményt is, abban Nunkovics azt állítja, nem tett antiszemita kijelentést.

Amit én mutattam, az nem volt más, mint Deutsch Tamás általam vélelmezett drogfogyasztási szokásaira utaló jel. Szó szerint azt mondtam: Biztosan púderes maradt az orra!.

Nunkovics szerint ezt a képviselőtársai is hallották, és ők is meg tudják erősíteni, hogy mi is hangzott el az ülésteremben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?