Itthon hvg.hu 2019. december. 11. 21:01

Kettős mércét emlegetve magyarázza Kovács Zoltán a maratoni sorosozását

Politikai boszorkányüldözést végez a Soros-zenekar, legalábbis az államtitkár szerint.

Órákon át közvetítette Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a zárt ajtók mögötti meghallgatást, amivel az EU alapszerződését is megsértette. Kovács a személyeskedő megjegyzéseit éppen azon az ülésen tette, amelyen az uniós miniszterek a magyar jogállamiság helyzetét vizsgálták. Amikor a tanácsülés résztvevői számára is világossá vált, mit is csinál Kovács, a zárt ülésen hatalmas lett a felháborodás.

Az államtitkár most egy blogbejegyzésben magyarázkodik. Ebből megtudjuk, hogy

  • a Soros-zenekar igenis létezik,
  • kettős mércét jelent, hogy ő az EU szabályait megsértve nem közvetítheti, mi történik a zárt ülésen,
  • politikai boszorkányüldözés folyik, mert 11 tagállam jelezte, hogy fenntartásai vannak a magyar jogállamisággal szemben, és közülük tízet baloldali vagy liberális kormány vezet,
  • és egyébként is, már sok ideje tartanak a vizsgálatok.

A magyar kormány nem kommentálta a történteket. Varga Judit törölte a keddi sajtótájékoztatóját, és csak a kormánypárti médiának nyilatkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Windisch Judit - Dezső András 2021. április. 12. 17:05

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Az európai példák azt mutatják, hogy az iskolákat csak azután kezdték el vagy kezdik el kinyitni, hogy javulnak a járványügyi adatok. Kivétel ez alól Ausztria, ahol viszont egy intenzív teszteléssel kompenzálnak és nem is állnak rosszul. Noha itthon a környékbeli országokhoz képest magas a fertőzöttségi és halálozási adat, az is igaz, hogy szinte sehol sem álltak olyan jól oltásban, mint Magyarországon, ahol azonban a jól haladó oltások ellenére még messze a nyájimmunitás.