Itthon hvg.hu 2019. február. 19. 14:52

Újabb kínos felvétel: Jakab Péter 2010-ben aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat

A Jobbik feledtetné a múltját, de így nehéz lesz.

A HírTv-n jelent meg egy 2010-es kampányrendezvény felvétele, ahol Pörzse Sándor zsidózott, Jakab Péter pedig arról beszélt,

nyilván a csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. A csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy b*ziparédákat biztosítson. Miskolcról több mint 100 rendőrt küldtek, mert olyan jól állunk, ezeket az aberráltakat kell nekik kísérgetni.

Jakab Péter a hvg.hu-nak azt mondta,

a szexualitás a hálószobába tartozik, nem a közterületre,

de azzal érvelt, nem általában a homoszexuálisokról bezsélt, hanem azokról, akik a közerkölcsöt, nemzeti és vallási jelképeket sértve vonultak végig az Andrássy úton. Kérdésünkre, hogy a Pride a Jobbik szerint megtartható-e, Jakab azt mondta, ha olyan kisebbség uralja el a rendezvényt, aki közerkölcsöt sért, akkor arra nincs szükség.

Nem akarom megmagyarázni a kisfiamnak, hogy a bácsi miért van tangában az utcán.

Arra, hogy miért nevetett Pörzse zsidózásán, azt mondta, Orbán beszólásain is nevet, de az nem azt jelenti, hogy egyet is ért vele.

Az elmúlt hetekben számtalan kínos felvétel került elő jobbikos politikusokról, illetve Sneider Tamás pártelnök feleségéről is, aki a saját esküvőjén náci karlendítést mutatott be. Snieder erre azt mondta, felesége nem tartja magát nácinak. Szávay István az országgyűlési mandátumáról is lemondott, miután egy kiszivárgott felvételen egy zsidónak tartott nő megütésével dicsekedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.