Itthon hvg.hu 2019. február. 14. 16:32

Korábban izraeli zászlót égetett, most hosszú cikket írt a Magyar Nemzetbe

Az exjobbikos Lenhardt Balázs az immár újra fideszes Magyar Nemzetben Vona Gábort és a néppártosodó Jobbikot ekézi. Hat évvel korábban még izraeli zászlót égetett, hét éve pedig azt mondta: "az MTK-t azért nem szeretjük, mert zsidó csapat".

"Az elárult nemzeti lobogó" címmel jelent meg csütörtökön hosszú cikk a Magyar Nemzetben, szúrta ki a 444. Szerzője Lenhardt Balázs, volt jobbikos képviselő, aki egyebek mellett azt írja: "Vona Gábor megtagadta az ideológiát, amelyet képviselve a Jobbik 2006 után felemelkedett, és hideg technokrataként eladta a párt lelkét”.

A Jobbik fideszes oldalról minősítése azért furcsa Lenhardt részéről, mert korábban, 2012-ben még a kuruc.infón publikált, azt írta:

az MTK zsidó csapat, ezért nem szeretjük, jogunk van hozzá.

Azt is hozzátette: "az MTK nem csupán alapítása, múltja, tradíciói miatt zsidó, hanem mert Várszegi Gábor a klubtulajdonos és Deutsch Tamás, a Fidesz díszzsidaja a klub elnöke”.

Lenhardt Balázs másik "emlékezetes" cselekedete az volt, amikor 2013-ban egy izraeli zászlót égetett a Külügyminisztérium előtt, fel is függesztették mentelmi jogát.

A te nácid, az én szövetségesem

Rendes jobbikosnak azt nevezzük, aki náci maradt, de fideszes lett.

Annak idején még Bayer Zsolt is felszólalt cselekedete ellen, ma mindketten a Magyar Nemzet szerzői.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus) 2021. április. 16. 17:00

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Noha számos uniós jelentés bizonyítja, hogy Lengyelországban és Magyarországon sérül az igazságszolgáltatás függetlensége, és virágzik a korrupció, az uniós intézmények közti játszmák és a politikai kockázattól való félelem miatt az Európai Bizottság mégis halogatja, hogy fellépjen az uniós pénzügyek érdekében. Az EUrologus Jogálom című sorozatának 3. része.