2013. március. 27. 12:46 MTI Utolsó frissítés: 2013. június. 07. 21:55 Itthon

Akciófilmbe illő rablásért ítéltek el egy férfit

A ma jogerősen öt évre ítélt Kanász Csaba kamionos ismerősétől kapott tippet a szegedi zsákmányról. Az eljárásban nem fedte fel két társa kilétét. A 64 éves éjjeliőrt megverték, megkötözték és a kazánházba zárták, mégis kiszabadult és értesítette a rendőrséget.

Öt év fegyházbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szegedi cég Fonógyári úti telephelyén 2008-ban történt rablás elkövetőjét.

Az ítélet szerint a korábban ötször büntetett Kanász Csaba egy ismerőse kamionsofőrként dolgozott egy szállítmányozó cég szegedi, Fonógyári úti telephelyén. A kamionos megtudta, hogy a vállalkozás rendszeresen nagy mennyiségű készpénzt tart a házipénztárban, és ezt elmondta ismerősének is.

Kanász Csaba elhatározta, hogy a telephely házipénztárából megszerzi az ott tárolt pénzt, ehhez az eljárás során ismeretlenül maradt két társa segítségét kérte. 2008. április 16-án az éjjel bementek a telephelyre, ezt észrevette az ott dolgozó 64 esztendős éjjeliőr, és el akarta zavarni az elkövetőket. A férfiak erre különböző eszközökkel addig ütlegelték az idős férfit, amíg az összeesett, majd megkötözték az egyik feltört irodából magukhoz vett számítógép kábellel, és a kazánházba zárták.

Ezután az elkövetők magukhoz vették a cég pénzkazettáját, melyben ötmillió forint és tízezer euró volt. Távozásukat követően az éjjeliőr – kiszabadítva magát a kötelékből és a kazánházból – értesítette a rendőrséget.

A férfit a bíróság jelentős értékre, társtettességben elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.