Ingatlan hvg.hu 2015. május. 06. 15:39

Ritz-Carlton lesz a budapesti Le Meridienből

A Ritz-Carlton Budapesten nyit szállodát 2016-ban, ráadásul a Le Meridien Deák téri épületében.

Budapesten nyit szállodát a Ritz-Carlton szállodalánc – jelentették be a Dubajban megrendezett Arab Turisztikai Vásáron. A lánc a Le Meridien Budapest Deák Ferenc téri épületét veszi át – írja a Turizmus Online.

A 192 szobával, 26 lakosztállyal, tárgyaló- és rendezvénytermekkel, valamint Health Clubbal és beltéri medencével rendelkező szálloda 2016-ban vált brandet és válik Ritz-Carltonná, az átmenet miatt a hotel 2016 első felében zárva tart majd.

itthon.hu

A Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. és a Le Meridien Budapest tulajdonosának közös megegyezése alapján a szálloda kikerül a jelenlegi üzemeltetési szerződés lejártával a Starwood portfóliójából. Az amerikai lánc 2005-ben vette meg a Le Meridien márkát, ekkor került hozzá a Le Meridien Budapest is, amely a Deák Ferenc téri, műemlékvédelem alatt álló Adria-palotában működik.

Simone Dulies, a Le Meridien Budapest igazgatója a Turizmus Online-nak megerősítette a híreket és azt mondta, az eddigi üzemeltető Starwood biztosítani fogja a zökkenőmentes átmenetet a személyzet, vendégek és ügyfelek számára.

A jelenleg 88 hotellel rendelkező Ritz-Carlton szállodalánc a Twitter-oldalán osztotta meg, hogy Budapesten terjeszkedik tovább.

A szállodát 1998-ban a magyar államtól vásárolta meg az izraeli Ofer Brothers Group, majd 2009-ben a cégcsoporthoz tartozó CEE Group vette át a tulajdonjog 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalék Ari Yom-Tov izraeli magánszemély tulajdonában volt máig. 2012 májusában a dubaji Al Habtoor Csoport 100 százalékos tulajdont szerzett a szállodában.

Tudatos otthon
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.