Gazdaság hvg.hu 2021. február. 27. 08:46

Feljelenti Rogán apósát az OLAF-nál a Momentum

A momentumos Hajnal Miklós a Ductus mezőgazdasági tanácsadócég 2,23 milliárdos megtámogatása miatt fordult az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz.

Hajnal Miklós a Momentum elnökségi tagja feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) Rogán Antalék ellen. Az erről szóló közleményben azt írja Hajnal, hogy a "propagandaminiszter rokonsága" a 2019-2020-as évben kiemelkedő mértékű, uniós finanszírozású állami támogatásokhoz, gyanús bankkölcsönökhöz és áron alul vett cégrészhez is jutott.

Rogán Antal apósának, Obrusánszki Zsoltnak a tavalyi cégvásárlása az egyik ügy, amit említ Hajnal, illetve ez az, ami az OLAF-ra tartozhat. A Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft., amibe 750 ezer forintért vásárolta be magát Obrusánszky, 2019-ben 2,23 milliárd forint vissza nem térítendő uniós eredetű állami forrást kapott. A momentumos politikus megjegyzi az Átlátszó nyomán, hogy a Ductus által elnyert pályázathoz 165 millió forint önrész is kellett volna, de a vállalkozás 2019 végi utolsó beszámolójában csak 47 millió forint szerepelt.

Titkolja az Agrárminisztérium a Rogán Barbara családjához köthető milliárdos pályázat részleteit

A Transparency International Magyarország szerint fals érveléssel titkolja az Agrárminisztérium az adatokat.

A Ductus ezek után 2020-ban további 315 millió forint bankkölcsönt kapott az állami tulajdonban lévő Budapest Banktól – attól, amelyik Rogánék földvásárlási botrányában is érintett. A feljelentést tevő Hajnal mindezt úgy kommentálja:

Amit itt látunk, az csupán a jéghegy csúcsa.

FELJELENTETTEM ROGÁNÉKAT AZ EURÓPAI CSALÁS ELLENI HIVATALNÁL Az atlatszo.hu cikke alapján feljelentést tettem az...

Posted by Hajnal Miklós on Friday, February 26, 2021

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról