Gazdaság hvg.hu 2021. február. 23. 12:09

Több százezren foglaltak szállást áprilisra és májusra

Nagyon sokan bíznak abban, hogy a tavasz második felében már beindulhat a turizmus.

Ugyan még nem tudni, miként tervezi a kormány az újranyitást, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) már arról számolt be, hogy

áprilisra eddig 518 ezer, májusra pedig 625 ezer vendégéjszakát foglaltak le a magyar szálláshelyeken.

Az MTÜ azt emeli ki, hogy ez már több foglalást jelent, mint ahány vendég tavaly ezekben a hónapokban volt, de az első hullám alatti lezárások miatt akkor épp nagyot esett a vendégéjszakák száma. Így érdemesebb azzal összehasonlítani, hogy 2019-ben áprilisban 1 millió, májusban 1,2 millió éjszakára foglaltak magyarok szállást az országon belül, tehát már most ennek a felénél tartunk úgy, hogy nagyon sok idő van még a foglalásra.

Jelenleg turisztikai céllal egyáltalán nem is lehet szállást kiadni, csak munka céljára. Hivatalosan március 1-jéig tart ez a korlátozás, arról pedig egyelőre nem tudni semmit, hogy a több lépcsősnek ígért lazításban mikor jut el odáig a kormány, hogy feloldja ezt a tilalmat. A Nemzeti Konzultáció kérdései azt sugalmazzák, hogy az elsők között nyithatnának a szállodák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról