Gazdaság hvg.hu 2021. január. 23. 16:26

Gyanús venezuelai dollármilliárdok Svájcban

A svájci hatóságok 9 milliárd svájci frankot találtak olyan bankszámlákon, amelyekre tulajdonosaik valószínűleg a Venezuelából kimenekített pénzt helyezték el.

A Le Matin Dimanche című francia hetilap beszámolója szerint a svájci hatóságok még 2019-ben kezdtek el vizsgálódni és mostanra megállapították, hogy az alpesi ország pénzintézeteiben a venezuelai eredetű betétek teszik ki a gyanús pénzek legnagyobb hányadát. A lap értesülései szerint a milliárdok a Venezuelában elsikkasztott pénzekből jöttek össze, és a befizetők mintegy száz számlára helyezték el az összeget.

Az ügyletben mintegy 30 svájci bank érintett, azaz az ország pénzintézeteinek mintegy nyolcada. A lap értesüléseit hivatalos forrásokból egyelőre nem erősítették meg. Az olajban gazdaság Venezuela közben mély gazdasági válságba zuhant és az ország több millió polgára menekült már el a latin-amerika államból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám - Ballai Vince 2021. március. 08. 20:00

Tiszta beszéddel kezelhették volna az oltási baklövést, csak épp ez nem az a kormány

Különösebb károk nélkül beismerhette volna a tömeges oltás főpróbáján keletkezett hibát a kormányzat, de a maszatolós kommunikációval csak rontott a helyzeten. Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakember szerint a hétvégi káosz paradox módon még javíthat is az oltási kedven, de az államba vetett bizalmon inkább rontott.