Gazdaság hvg.hu 2021. január. 12. 08:50

Görögország új javaslata: szabadon utazhasson az, aki megkapta a Covid-oltást

A görög kormány javaslata csak a tagállamok közti utazásra terjed ki.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A görög kormány azzal fordult az Európai Bizottsághoz (EB), hogy uniós szinten vezessenek be egy oltási kiskönyvet, amelynek birtokosa ismét szabadon utazhatna a tagállamok között – írta a Politico egy belső levél alapján.

A levelet Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök jegyzi, és Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének szól. A görög kormányfő ebben azt írja: az oltási igazolás, illetve az azzal járó utazási “kedvezmény” akár a vakcinákban kétkedőket is képes lehet meggyőzni.

A következő EU-csúcsot január 21-én tartják. A görög miniszterelnök azt reméli, a tanácskozáson az oltási kiskönyv ötlete is téma lesz.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról