Gazdaság hvg.hu 2020. október. 30. 14:43

DK: Orbán szegényügyi tanácsadója 36 ezer forintos bort vett közpénzből

A DK perre ment a miniszterelnöki megbízott reprezentációs költéseinek számláiért, és nyert.

Hegedűs Zsuzsa többek között drága luxusitalokra is költött közpénzből – derült ki azokból a számlákból, melyeket a DK perelt ki. A párt által bemutatott dokumentumból kiderült, Hegedűs egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért 35 990 Ft-ot fizetett az adófizetők pénzéből, és négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia luxuspezsgőt, melynek darabja 14 990 forint volt.

„Orbán szegényügyi tanácsadója tehát összesen majdnem 60 ezer forintot pezsgőzött el, ha pedig ehhez hozzáadjuk az egy üveg olasz bort, akkor már majd százezer forintra rúg az italszámla" - mondta Sebián-Petrovszki László pártigazgató, emlékeztetve, hogy vannak olyan családok, akik havonta ennyi pénzből próbálnak kijönni.

 

A DK még 2017-ben indított pert azért, hogy a nyilvánosság is megtudhassa, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget – az ügyben a Kúria 2020. október elején hozott döntést. A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökéről korábban az is kiderült, hogy két szolgálati autót is használ, a gyerekéhezés ellen küzdő miniszterelnöki főtanácsadót két Audi A6-os szállította.

A Kabinetiroda reakciója szerint Hegedűs Zsuzsa üzleti ajándéknak vásárolt reprezentációs keretéből drága alkoholos italokat, a reprezentációs keret pedig egyebek mellett épp ezt a célt szolgálja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról