Gazdaság hvg.hu 2020. május. 01. 15:14

Mostantól az állam intézi a kórházi beszerzéseket

Az önállóság az ingatlanüzemeltetésnél és a szolgáltatások megrendelésénél is csökken.

Belenyúlt az egészségügyi intézmények gazdálkodásába a kormány: május 1-jétől a kórházak beszerzéseit a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (a továbbiakban: KEF) intézheti.

A Napi.hu a Magyar Közlönyre hivatkozva azt írja, hogy egyes további orvostechnikai eszközök (így különösen orvosi gipsztermékek, műtéti leszívó rendszerek, egyéb – gyógyszernek nem minősülő – orvostechnikai fogyóeszközök), valamint egyes ingatlanüzemeltetési és ellátási szolgáltatások beszerzése is a KEF hatáskörébe került.

Frissítés:

Eredeti szemlénk megjelenése után a napi.hu pontosította értesüléseit. Ezek szerint korábban  azt állították, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet válik gazdasági társasággá. Ezzel szemben csak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Eszközminősítő és Kórháztechnikai Igazgatóság szervezeti egységét érinti a változás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.