Nézegesse legendás magyar jégkrémek reklámjait hőguta ellen.
A nyár legforróbb hetében mi más nyújtana jobb felfrissülést, mint egy jégkrém. Az édesség nem új, és reklámozni sem ma kezdték el. Nézzük, korábban hogyan próbálták rávenni a magyar fogyasztókat arra, hogy kivegyenek valamit a hűtőpultból.
Először volt Leo – a reklámdalra pedig többen emlékezhetnek, mint magára a termékre.
Nem, ennyivel nem ússzák meg olvasóink, íme még egy filmecske, amelynek különlegessége, hogy a végén a poharas jégkrém sajátos szerepben bukkan fel.
A hetvenes-nyolcvanas években nem csak Leo jégkrémet lehetett kapni, hanem Rollt is, amelyet nem tejfeldolgozó készített, hanem az Egyesült Gyógyszer- és Tápszergyár, a későbbi EGIS – a tápszereknél felhasznált tej megmaradt összetevőiből. Amíg a Leónál adott volt, hogy egy oroszlán reklámozza, utóbbinál a jegesmedvéhez a Dolly Roll csatlakozott.
És volt még egy fagylalt, a Panda Prím, amelynek csak egyetlen, méltán elfeledett reklámját leltük fel.
A korszak legismertebb fagyija azonban Bagamérié, a mestercukrászé volt, amellyel "még érmet is nyert" a mester – a Keménykalap és krumpliorr című filmben.
Theo Schöller ugyan már a harmincas évektől gyártotta Nürnbergben jégkrémeit, a magyar piacon azonban 1990-ben jelent meg cége, amikor a Leo jékgrémcsaládot gyártó Budatej többségi tulajdonosa lett. És ilyen reklámokkal ajándékozta meg a magyar fogyasztókat:
A Panda Prímre ugyan kevesebben emlékeznek, gyártója, a Veszprémi Jégkrémgyár annál fontosabb szereplőjévé vált később a jégkrémpiacnak. 1991-ben az Unilever vásárolta fel a céget, az üzem pedig ma már exportra is gyárt a 2003-ig Eskimo, azóta pedig Algida néven forgalmazott jégkrémekből. Az új márkanevet ilyen reklámmal vezették be:
Ha pedig valaki nem a reklámoknak akar hinni, hanem nekünk, azoknak ajánljuk tesztünket az üzletekben kapható csokis jégkrémekről.
Nagy nyári fagyiteszt: mit adjunk az ellenségeinknek, és mit a barátainknak?
Tombol a nyár, megnéztük az Aldi, a Lidl, a Penny Market, az Auchan, a Spar és a CBA mélyhűtőládáit, hogy némi válogatás után megkóstoljunk pár dobozos fagylaltot. Nem voltunk nagyon elragadtatva, de azért találtunk néhány finomabb készítményt is.
És ime egy másik cikkünk, amelyben elmagyarázzuk, mi a különbség a minőségi és a silány fagylaltok között.
Kíváncsi rá, mennyit kaszálnak a cukrászok egy gombóc fagyin? Kiszámoltuk
A jó és a rossz minőségű fagylaltot néha nem is olyan könnyű megkülönböztetni. Az Élelmiszerkönyv nem segít ebben, mi megpróbáljuk.
A kormányra hiába számít, aki korszerűsítené az otthonát, de akad pár lehetőség
Nehéz helyzetben van a költségvetés, ezért a kormány a falusi csok és a babaváró kivételével kivezette az ingatlancélú támogatásokat. Az uniós helyreállítási alapból esetleg még sor kerülhet mintegy 20 ezer ingatlan felújítására. Mindenki másnak maradnak a piaci megoldások.