Gazdaság MTI 2017. november. 05. 18:13

Mexikóban nyaralna a télen? Jobb, ha tud valamiről

A húsételek majdnem 10 százalékában azonosította lovak DNS-ét egy kutatás, amely öt mexikói város piacain, hentesboltjaiban és utcai büféiben árult fogásokat vizsgált.

A Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem Állatorvosi Karának kutatói 433 mintát elemeztek, melyek steakekből és más, köztük darált húsos ételekből származtak.

Lovak DNS-ét a legnagyobb arányban az utcai árusok, piacok és büfék darált húsos fogásaiban találták meg, noha az árusok kevesebb mint egy százaléka ismerte el, hogy lóhúst tartalmaz a portékája.

Szupermarketek húsárujában nem azonosították lovak DNS-ét.

A lóhús fogyasztását nem tiltja törvény Mexikóban, ám a lovaknak adhatnak olyan gyógyszereket, melyeket a húsukért tartott állatok nem kaphatnak.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?