Gazdaság hvg.hu 2017. március. 30. 15:49

Itt az újabb élelmiszerattak: ezúttal a torták készítését szigorítják

A boltokban kapható élelmiszerek mellett a cukrásztermékeket is nagyító alá veszik, az eddiginél szigorúbban határozzák meg, hogy miből is állhat egy Rigó Jancsi vagy egy franciakérmes.

A kenyéreke és a virslik után a cukrászsüteményekre fordult rá az agárátárca. Tegnap megjelent a tortarendelet, ami az Élelmiszerkönyv módosítását jelenti: ezentúl sokkal szigorúbban határozzák meg egyes összetételét. A jogszabály pontosan meghatározza, hogy ismert süteményeknél, tortáknál milyen alapanyagokat lehet felhasználni – írja a Napi.hu. Azt is megadja a jogszabály, hogy pontosan mennyit lehet az alapanyagokból felhasználni, valamint leírja, hogyan kell elkészíteni azokat.

A jogszabály széles körben ismert és népszerű sütikre vonatkozik, úgy is mint például a dobostorta, az indiáner, a francia- és a sima krémes. Ezzel még nem zárult le a sütiszigor, a lap szerint az úgynevezett hagyományteremtő tortákra is készül egy rendelet, elsőként a "Magyarország tortái" címet viselő termékek kerülnek védelem alá.

zöldhasú
Hirdetés
hvg360 Lőrincz Tamás 2025. január. 06. 06:30

A választás időpontjánál is fontosabb, telik-e osztogatásra a Fidesznek, miközben a kilátásoknál csak a közhangulat rosszabb

A Tiszának az előrehozott választás témájának napirenden tartása – ezzel együtt leginkább annak elkerülése – mellett a pártépítés lesz a legfőbb feladata 2025-ben, a Fidesznek pedig a gazdaság felpörgetése és saját táborának megtartása. Mi vár a magyar politikára és a választókra a most kezdődő évben?