Gazdaság hvg.hu 2016. július. 28. 20:30

A nap, amikor kiderült, hogy mit hiszünk Orbán Viktor gazdagságáról

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: Orbán Viktor nagyon gazdag, gondolja minden második magyar, és még a Fidesz-hívők több mint negyede is; Rogán Antal után egy másik Fidesz-potentátot is hírbe hoztak az éjszakai élet egykor rettegett királyával, Vizoviczki Lászlóval; a pokémonok után készült egy térkép az hazai agrártámogatásokról is; kiderült, hogy a biztonságos vízicsúszdákon is lehet súlyos balesetet szenvedni; és az első magyar sportolók megérkeztek Rióba, az olimpia helyszínére.

- Mekkora vagyona van a miniszterelnöknek? Egyebek között erre a kérdésre is válaszolnak a HVG és a Medián közös közvélemény-kutatásának részvevői. Az ellenzéki szavazók 60 százaléka szerint Orbán Viktor miniszterelnök „az ország legvagyonosabb emberei közé” tartozik, a Fidesz-híveknél ez az arány 27 százalék. A kutatásból az is kiderül, hogy a magyarok 60 százaléka szerint a hazai korrupció bizony nem saját zsebre dolgozó közszolgák magánakciója, hanem felülről, központilag irányított tevékenység.

- Kubatov Gábor ma Fardi-elnökként, Fidesz-politikusként és egykori óvodásként is a hírekbe került. Előbb a Jobbik-közeli N1 TV hozott le egy levelet, amelyet állítólag Vizoviczki László, immár házi őrizetben ülő diszkócsászár küldött Kubatovnak, amelyben éppen azt kéri tőle, hogy előzetes letartóztatásból hadd kerüljön házi őrizetbe. Kubatov erről a levélről azt mondta, hogy átadta a nyomozóknak, s elismerte, hogy találkozott már Vizoviczkivel. Még jó, hiszen fotó is van arról, ahogyan egy óvodai rendezvényen egymás mellett ül a pártigazgató és az akkor még szabadlábon lévő vállalkozó. A kettejük közötti kapcsolat mélysége tehát még nem világos, úgyhogy ugorjunk: az megvolt, hogy Kubatov szerint a liberálisok, meg a jobbikosok támadják a Fradit?

- Ha ön szeret mások zsebében matatni vagy csak kíváncsi arra, hogy a környéken ki mekkora agrártámogatást kaszált, egy civil szervezet felmérésének köszönhetően ezentúl gyorsan megkapja a válaszokat. Folytatva a kíváncsiskodást, szeretné tudni, hogy hány egykori bajba jutott devizahiteles vásárolta vissza az otthonát az eszközkezelőtől? A folyamat még kissé döcögős, a szerencsés keveseknek több akadályt is le kell küzdeniük

- Nagyon meg kell néznünk, mire ülünk fel és hogyan. A Facebookon elterjedt egy súlyos csúszdabaleset híre: a zalakarosi fürdő egyik vendége sérült meg, bár azt még nem tudják, hogy hogyan. Ráadásul nem is ő volt az egyedüli. Az üzemeltető átvizsgáltatta a csúszdákat, és mindent rendben talált. Azt állítják, hogy sokan nem rendeltetésszerűen, vagy ittasan használják a csúszdát. Mindeközben újabb központi ellenőrzést hajtottak végre a hazai kalandparkokban, és bár az egy hónappal ezelőttihez képest jobb képet mutat a dolog, az 53 ellenőrzött kalandpark 129 berendezésének még mindig csaknem harmada nem felel meg az előírásoknak.

Megjelentek az első tippek arról, melyik ország hány érmet nyer Rióban, az olimpián. A magyaroknak elég sokat jósolnak, de van köztük olyan, amelyiket biztos nem nyerhetnek el. Egyes értesülések szerint a magyar sportolók díjazásában a pekingi összegek nem változnak ugyan, de az igen, hogy ha valaki több érmet és jó helyezést szerez, az minden eredményéért megkapja a pénzt. Az első magyar sportolók már megérkeztek Rióba, és még egy kicsit izgulhatnak, rendben lesz-e minden a szállásukkal. A doppingbotrány miatt jelentősen megfogyatkozott orosz küldöttség is elindult Brazíliába, de a botrányt az orosz közvélemény még emészti, mint egy friss kutatásból kiderül, a lakosság több mint fele szerint az egész ügyet politikai megrendelésre robbantották ki.

A nap képe is sportvonatkozású felvétel. A csúfos BL-szereplés után a Fradi edzője, Thomas Doll a szurkolók bocsánatáért esedezik:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.