Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

olimpia

Docler Holding

Gördeszkázás mint olimpiai sportág? - Mire számíthatunk még 2021-ben Tokióban?

Az olimpiák története egészen régre nyúlik vissza, és az ókori görögök óta tucatnyi új sportág lett olimpiai szám, ugyanúgy ahogy rengeteg került a feledés homályába. Tudta, hogy valaha olimpiai szám volt a kötélhúzás? Vagy a lovaspóló? És a görhoki? Miközben a tradicionális sportágak egyre jobban tűnnek el, számos új és menő sport került az olimpia érdeklődésének homlokterébe. A következő ötkarikás játékokon már hivatalos szám lesz többek között a baseball, a szörf, a karate és a gördeszkázás is, de komoly esélye lehet a magyar szabadalomnak, a teqballnak is arra, hogy egyszer bekerüljön.

hvg360 Sztojcsev Iván

Súlyosbítja-e a gazdasági válságot, hogy elmaradt az olimpia és a foci-Eb?

Volt alkalom, hogy sikerült összefüggést találni a nagy sportesemény és egy-egy ország gazdasági teljesítménye között, az pedig a kutatókat is meglephette, hogy az olimpiai éremtáblázat összefügghet a korrupcióval. A közgazdasági elméleteket bemutató sorozatunkban ezúttal azoknak a közgazdászoknak a munkáját mutatjuk be, akik azt vizsgálják, csak városi legenda-e, hogy a sportban gazdag, páros évek jól hatnak a gazdaságra.

hvg360 Sztojcsev Iván

A NER és a sport 10 éve: Pénz már van, csak az eredmények hiányoznak

Látszik, hogy a NER szívügye a sport: stadionépítésekben és világesemények rendezésében nagyot ment Magyarország az elmúlt tíz évben – ezt mutattuk be az Orbán-kormányok és a sport kapcsolatát elemző írásunk első részében. Ezúttal azt nézzük át, hogyan lett minderre pénz, és milyen eredményeket sikerült elérni.