A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.
A díjakat 1993-ban - akkor még Best of Budapest-ként, majd 2012-ben Best of Hungary-ként kiegészítő - alapító Budapest Week Publishing kiadó, amely évről évre megszavaztatja üzleti partnereit, kiadványainak olvasóit, szerkesztő bizottságainak tagjait, tíz kategóriát kifejezetten kiemeltnek tekint. A legrangosabb az Életmű díj, amelyet az idén Bock József borásznak ítéltek oda a borkulturáért, a villányi régió fellendítéséért, a gasztronómiáért és helyi vendéglátásért végzett több évtizedes munkája elismeréseként.
A Év Séfje Wolf András, aki a New York kávéház és Salon étterem csúcsgasztronómiás konyháját viszi. Az Év Cukrásza Raj Ráhel tortadizájner, a budapesti Tortaszalon tulajdonosa. Az Év Éttermese modern kategóriában László Árpád, a városligeti Robinson étterem és a BRGR-lánc tulajdonosa, klasszikus kategóriában Rudits Károly, a Lou Lou étterem tulajdonos, akit hazánkban egyúttal a francia gasztronómia nagykövetének tekintenek.
Az Év Éttermese - Budapesten kivül díjat az encsi Anyukám mondta étterem két tulajdonosa, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd érdemelte ki.
Az Év Gasztro Borásza ifj. Figula Mihály lett.
Az idén először osztották ki az Év Gasztrobloggere díjat, amelyet a food&wine-t jegyző gasztronómiai szakértő, szakíró, foodstylist Csíki Sándor érdemelt ki. Nem mellesleg, ő volt 2011-ben, uniós elnökségünk évében a "hivatalos gasztroblogger", aki féléven keresztül az elnőkség honlapján, saját internetes oldalán és más médiumokban kommunikálta a főbb rendezvényeket. S még "inkább nem mellesleg" rovatunk, és gasztro tartalmú print magazinjaink állandó szerzője, szakmai konzulense.