Mi az egyedi ételfotó titka? Megkérdeztük egy profitól
Az autodidakta és öntörvényű fotós, Szendeff Lőrinc látványosan újította meg a hazai gasztrofotózást. Különleges hangulatú fotói itthon és külföldön is ismertté tették a szakmában.
Az autodidakta és öntörvényű fotós, Szendeff Lőrinc látványosan újította meg a hazai gasztrofotózást. Különleges hangulatú fotói itthon és külföldön is ismertté tették a szakmában.
A Disney-hercegnők már minden anyagból és ételből készültek, de valószínűleg ez sikerült a legrosszabbul.
A gasztroblog és az Instagram modern egyesülése ez az alkalmazás, amelyen szó szerint teljes képet adhatunk arról, hogy milyen volt a legutóbb kóstolt étel.
A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.
14 év politizálás után visszavonul a szombathelyi fideszes alpolgármester, aki a Facebook-oldalán tette közzé a bejelentését. A politikus egy ideje már a gasztronómiával kacérkodik.
Több mint 200 recepttel jelent meg a Két cica konyhája blog első szakácskönyve, amelyet szerdán a Baltazárban mutattak be Budapesten.
Főzni nem tud, de imádja a számítógépeket és a logikai játékokat. Volt kocsmáros, dolgozott a Concorde-nál, és a Miniszterelnöki Kabinetnél is. Sosem keresett munkát, de mindig megtalálták. Magyarország leglátogatottabb gasztromagazinja, a NoSalty neki köszönheti a felfutását. Zalai Ágnessel, a hobbiblogból felcseperedett NoSalty vezérigazgatójával beszélgettünk.
Ha már eleget tobzódtunk az igazi, friss eperben, akkor kipróbálhatjuk egy szokatlan összeállításban is. Nem mindennapi íz élmény az asztalon: mediterrán fogás halból, eperből és cukkiniból.
Az internet a sikersztorik terepe, egyik napról a másikra híressé és gazdaggá válhat a legmezeibb felhasználó is. Gasztronómiai példamese a szegényember legkisebb lányáról, aki sztár lett, leginkább a főztje révén.
A francia gasztronómia évszázadok óta Európa ízlésvilágának egyik fő meghatározója. A kávéházak, brasserie-k, bisztrók, kis éttermek és grand café-k a franciák mindennapjainak természetes színterei. Nincs mit csodálkozni azon, hogy ilyen gasztronómiai miliőben a gasztroblogok is nagyon népszerűek.
Az első gasztroblog kóstoló fesztivált szeptember 11-én, a Dining Guide szervezésében tartják a Tabáni Teraszon. Itt Ön is megkóstolhatja a szilvás rétest - olvasható a Fűszer és lélek blogon.
A gasztroblog kategórába összesen 161 blogot neveztek, a mai napon kialakult az első 10 helyezett listája.