Az etyeki Újhegy-Szépvölgy gasztrosétányon április 12-én huszonnégy állomáshelyen várják a tavaszi piknikre érkezőket. Délelőtt tíz órától sonka-, pezsgő-, borkóstoló, kézműves vásár, programok kicsiknek és nagyoknak, vendégpincészetek Tokajból, Egerből, Villányból, Szekszárdról, Mórról, a Balaton környékéről és határon túlról.
Mondhatjuk, Etyeken alapból elvárható a sonka, a különféle borok, a pezsgő, nem kell ahhoz nekik különösebb ünnep. Az évszakonkénti egész napos pikniken persze, hogy ennél jóval többet kínálnak.
A Rókusfalvy birtokon a Gere, Dúzsi, Légli és Laposa pincészet vendégeskedik. Gyerekeknek mézeskalács és kenyérsütés, felnőtteknek főzőverseny vadhúsokból bográcsban és sparhelten. Árpás László sonkamesternél ezúttal Günzer, Szatmári és Tiffan borok, malacsütés, kolbászgrillezés cigányzenével. A Krisán pincénél Zwack Izabella borai és Zwack Sándor pálinkái. A mediterrán vonalon sonka és olajbogyó válogatás; a hazain fokhagymás sült hús, magyaros hamburger és fánk. Keményvonalasoknak szalonnasütés a Zarándok pincénél, babgulyás a Buzál-Mórocza portán. Libatepertő krém, parasztsonka, sült kolbász Kácsornál Gál Lajos egri boraival. Húsvéti előzetes a Debreczeni pincénél faszénen sült báránnyal, szekszárdi borokkal, tangóharmonika szóval.
Házi rétes, lángos, pogácsa, sütemények minden mennyiségben Milánnál, a Gombai birtokon, a Szent Orbán pincészetnél és Takátséknál, ahol szörpölni is lehet. Gyerekeknek, antialkoholistáknak és "vezető állásban" lévőknek limonádé és almafröccs parti a Gradowski birtokon, kézműves szörpök és gyógynövényes teák Halmiéknál. A Rezeda teraszon borszőlő ihlette kézműves fagylaltok.
Természetesen a kultúrszomj is csillapítva lesz: kiállítások, színielőadások, koncertek kicsiknek, nagyoknak.
Részletes program itt.