Főzőverseny: mit lehet kihozni 420 forintból?
Közétkeztető cégeknek szervez versenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (Nébih).
A kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják – írta közleményében a Nébih. A cél, hogy bebizonyítsák, nettó 420 forintból is lehet tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között.
A versenyben mérettől és létszámtól függetlenül valamennyi, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás részt vehet. A szervezők kétfős csapatok jelentkezését várják, egy cég több egységet is nevezhet.
Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított kosár alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt. A menüsort felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kell összeállítani.
A nevezéseket és recepteket november 13-ig kell eljuttatni az info@etrendegyesulet.hu és a vefo@nebih.gov.hu e-mail címekre.
A november 23-i második fordulóban a legjobb tíz csapatnak 10 adagot kell elkészítenie, és kitálalnia az első fordulóra összeállított menüből. Az ételek elkészítésére 3 óra áll majd a rendelkezésükre. A verseny részletes kiírását és a virtuális alapanyagkosár tartalmát a Nébih honlapjáról lehet letölteni.