2013. október. 30. 11:16 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. október. 30. 13:11 Gasztro

Főzőverseny: mit lehet kihozni 420 forintból?

Közétkeztető cégeknek szervez versenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (Nébih).

A kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják – írta közleményében a Nébih. A cél, hogy bebizonyítsák, nettó 420 forintból is lehet tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között.

A versenyben mérettől és létszámtól függetlenül valamennyi, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás részt vehet. A szervezők kétfős csapatok jelentkezését várják, egy cég több egységet is nevezhet.

Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított kosár alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt. A menüsort felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kell összeállítani.

A nevezéseket és recepteket november 13-ig kell eljuttatni az info@etrendegyesulet.hu és a vefo@nebih.gov.hu e-mail címekre.

A november 23-i második fordulóban a legjobb tíz csapatnak 10 adagot kell elkészítenie, és kitálalnia az első fordulóra összeállított menüből. Az ételek elkészítésére 3 óra áll majd a rendelkezésükre. A verseny részletes kiírását és a virtuális alapanyagkosár tartalmát a Nébih honlapjáról lehet letölteni.

Élet+Stílus hvg.hu 2024. november. 30. 10:00

„Elájult, és akkor jött rá, hogy valami nem stimmel” – Kösz, jól: kiégés és stressz a magyar munkahelyeken

<strong>Milyen személyiségjegyek jellemzik a munkamániásokat, és mi lehet az oka, hogy Magyarországon a civil szférában dolgozik a legtöbb munkafüggő</strong>? Mennyire az egyén, és mennyire a munkáltató felelőssége, ha a munkamánia eluralkodik, és függőséggé, kiégéssé válik? <strong>Mi a közös Karácsony Gergelyben és Donald Trumpban?</strong> A Kösz, jól vendége volt Kun Bernadette pszichológus és Merész István, az Allianz-Trade vezetője.