A Szigetre meghívott külföldi újságírók szigorúan bíráltak, ittak és döntöttek: a Mézes Ágyas Meggy a legfinomabb.
Közel 40 külföldi újságíró érkezett a Sziget fesztiválra, hogy a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében többek között részt vegyenek egy Rézangyal pálinkakóstoláson is. Többféle ízű és alkoholfokú párlatot kóstoltak végig, majd szöveges értékelést is adtak benyomásaikról.
Azt nem mondhatni, hogy mellbe vágta volna őket a magyarok itala, saját bevallásuk szerint, mindannyian ismerték már valahonnan. Ki hallomásból, vagy az internetről, de volt olyan is, aki korábbi, magyarországi látogatása során már közelebbi ismeretségbe került a pálinkával. Abban mindannyian egyetértettek, hogy a pálinka bizony nagyon ízletes ital, ugyanakkor erős. Végülis négy féle ízből választották ki, melyik ízlett a legjobban. Az elsöprő többség - 80 százalék - szerint a Mézes Ágyas Meggy lett az abszolút győztes.
Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban, a Magyar Turizmus Zrt. standjánál egész héten át Magyarországot népszerűsítő játékok folytak, és úgynevezett „magyarságpróbán” bizonyíthatták a fesztiválozók, hogy bírják az erős paprikaevést és a pálinkaivást. Most inkább nem minősítenénk a hungarikumok efféle propagálását. Inkább helyt adunk a Rézangyal jelentésének, mi szerint: párlatait 5 nap alatt összesen 22 ország közel 900 fesztiválozója /köztük a legtöbb holland, francia és olasz / kóstolta meg, és mondhatni, állták a próbát, bejött nekik a magyar vírtus.