Ujjlenyomat alapján azonosító beléptetőrendszerrel működik a Békési Pálinka Centrum most átadott trezorja. A trezor annyira biztonságos, hogy nemcsak sokak legfőbb kincse, a pálinka,de más értéktárgyak megőrzésére is alkalmas.
A Békési Pálinka Centrum újabb szolgáltatása, a pálinka trezor a világon szinte páratlan. A biztonsági tároló szekrényekből és érlelő kamrákból álló trezort azon pálinkakedvelők számára hozták létre, akik folyamatosan biztonságos és ideális klimatikus körülmények között kívánják tartani pálinkájukat.
A pince a legoptimálisabb, 18 fokos hőmérsékletet, valamint a legkedvezőbb páratartalmat biztosítja.
A trezorok annyira biztonságosak, hogy a pálinkatároláson túl egyéb értékek őrzésére is használhatók. Mindegyikre 500 ezer forintos értékhatárig külön értékbiztosítást köt a Békési Pálinka Zrt. A vendégek csak biometrikus beléptetés mellett juthatnak be a pincébe, amelyet kivetítő, konyha, közösségi kóstoló terek tesznek komfortossá.
Nemcsak ez a szolgáltatás indult be a minap, hanem új termékcsaláddal is debütáltak Békési Zoltánék. A Békési Manufaktúra névre keresztelt párlatok nyolc ízben - cigánymeggy, bodza, birs, vörös szilva, bíbor kajszibarack, piros vilmoskörte, Csabagyöngye szőlő, málna - , egyedi palackozással és arculattal jelentek meg.
„Pálinkánk története 1984-től eredeztethető, amikor édesapám és én beléptünk a békési pálinkafőző ajtaján. Nagy álmaink voltak: szerettük volna feltámasztani az igazi, hagyományos, minőségi pálinkakészítés kultúráját, amelyhez az utánozhatatlan minőségű gyümölcs és a szenvedély adott volt. Az eltelt csaknem 30 év alatt a családi vállalkozás kinőtte magát, és mára az ország egyik legnagyobb főzdéjévé váltunk. A hozzáállás, a szakértelem és a szenvedély azonban semmit sem változott. Azt gondolom, minden palack Békési pálinkán érezni, hogy annak története van” – nyilatkozta Békési Zoltán, a főzde tulajdonosa.