Gasztro hvg.hu 2011. augusztus. 26. 09:45

Legalizálni kellene a házi sörfőzést – interjú

Egy ideje már rebesgették sörisszák, hogy valami készül Csobánkán – írja a Folyékony Kenyér blog.

Egy elszánt idealista egészen új szemléletű sörfőzdét kíván létrehozni a pilisi településen. Majoros Gábor, a kulturális antropológiát végzett self-made sörfőző augusztus közepén megkezdte működését. A csobánkai sörmester a vele készült interjúban azt is elárulja, hogyan lehet megtanulni az interneten a sörfőzést. Ha kíváncsi a részletekre, látogasson el a blogra!

hvg360 Nemes Nikolett 2024. november. 29. 12:00

„Ezeket nyilvános kivégzésnek neveztük egymás között” – így kergeti felmondásba a dolgozókat egy toxikus munkahely Magyarországon

Hogyan működik, mi mindent tesz egy bántalmazó felettes, és mit okoz ezzel a beosztottjainak? Miért volna fontos külön kezelni a vezetői és a szakmai kompetenciákat, és miként lehet maga a rendszer is bántalmazó, amelyben a szereplők töltik a mindennapjaikat? Edinger Katalin nyolc évig dolgozott egy kiadónál, ahonnan beszámolója szerint azért távozott – többedmagával együtt –, mert a főnöke súlyosan toxikus légkört teremtett. Erről is beszélgettünk vele.